Qui som

L’Empresa Música Global Discogràfica S.L es va fundar a finals de l’any 1995.
Fou a l’any 1995 que amb el grup Ja T’ho Diré es va plantejar funcionar com a discogràfica, és a dir, amb un departament de promoció com a funció més important.
El 2015/2016 celebrem els 20 anys de l’empresa.
La nostra filosofia i el nostre repte ha estat i és, potenciar la música en català. Ajudar als grups novells a donar-se a conèixer, la música dels nostres artistes, i a consolidar grups que ja funcionen.

L

‘entrada de Sopa de Cabra al nostre segell va ser un dels primers reptes: tornar a posar al seu lloc al grup de rock català més emblemàtic. Quan els vam contractar venien de la multinacional BMG Ariola i del seu últim disc havien venut unes 7000 unitats. Amb el primer disc que vam editar de Sopa de Cabra s’aconseguiren vendre 32.000 unitats. Els seus tres següents discos foren: “Nou”, “Plou i fa sol” i “Bona nit malparits”, tots ells discos d’Or.

A

vui dia contem amb més de 7.000 referències en català, i un ventall amb els millors artistes de Catalunya i de tots els estils musicals.
Som, actualment, la discogràfica que aporta més artistes cantant en català i que més sonen en els mitjans de comunicació (ràdio, televisió, música ambiental, sèries, etc.)

Actualment tenim més del 80{b28b1acf4fd919e270d42b42b039353e69b95bcc20de9313e8b9fb85515c8670} dels artistes amb més renom a Catalunya. Com per exemple: Gossos, La Iaia, els Catarres, Obesses, Nyandú, Pantaleó, Buhos , PEpet i Marieta, Cesk Freixes i Miquel Abras, Beth, Quimi Portet, Marc Parrot, Pau Vallve, Inspira, Mine, Glaucs, U-mä, Delên, Maria Coma, Miquel Abras, Gertrudis, Jofre Bardagí, etc.
I un fons de catàleg molt important amb noms com: Sopa de Cabra, Ja t’ho diré, Lax’n’Busto, Whiskyn’s, Gerard Quintana, Companyia Elèctrica Dharma, Brams
Hem fet discos tribut, projectes originals, recopilatoris i/o productes de “Special Marketing” tant importants com: El tribut a Sopa de Cabra “Podré tornar enrere”, “Deixa’t estimat… en català”, “Altres cançons de Nadal”, “Porca Misèria”, “Tribut a UmPah-Pah”, “50 anys de la cançó”, “No me la puc treure del cap”, “De la Señora a la República” de TVE amb Joinventure amb Sony Music, el disc del programa Delicatessen de Ràdio Icat FM, “El Convidat” , Polseres Vermelles, Oh Happy Day, Cites , Merli de TV3 i molts més.

A

l’any 2004 vam voler fer un petit salt com a empresa, tant en la manera de fer la feina com en la millora de la nostra qualitat. És per això que a arrel de potenciar el nostre segell “mare” i a la vegada la insígnia “Música Global”, es va crear un sub-segell anomenat Mass Records, on el nostre fi era i és, apostar per artistes catalans de qualitat que canten en altres idiomes que no siguin el català. I d’aquesta manera, aconseguir elevar el prestigi tant del segell Global com el de Mass dins les discogràfiques independents més importants d’Espanya.

A l’any 2008 s’entregà a Gossos un disc d’Or pel seu treball “Metamorfosis” i a més aconseguiren el reconeixement amb 5 premis Enderrock i un premi al disc català de l’any pel disc “Oxigen”.

Un any més tard va passar el mateix amb Miquel Abras, que fou guardonat amb 3 premis Enderrock i també disc català del 2009.

Al 2010 vam crear un sub-segell anomenat “Amniòtic Records” que recull els nous artistes i grups més representatius del panorama “indie” català com Maria Coma, Inspira, Pau Vallvé, U_mä, Nico Roig, Ferran Palau, etc.
I la creació d’un sub-segell de música infantil en català que es diu Música Trapella.

Al 2012 varem lliurar el disc d’or al disc “Cop de Rock” del musical de Dagoll Dagom.

Al 2013, amb 30 discos editats, seguim apostant per la música del nostre país.
Lliurem 1 disc de platí per les més de 40.000 còpies venudes de “Polseres Vermelles”, i dos discos d’or, “Oh Happy Day” i als Ja t’ho Dire amb “Moviments Salvatges” per les més de 20.000 còpies venudes.
Amb Els Catarres aconseguim tenir el gran èxit de l’any, a on a part de tenir “la cançó de l’estiu”, tenen els millors Premis de 2013 (4 Premis Enderrock, Premi Arc, Premi Disc Català de l’Any, …).
Discos d’artistes com Els Catarres, Gossos, Beth, Maria Coma o el de Altres Cançons de Nadal 5, s’han situat dins del panorama sonor català.

A

l 2014 lliurem disc d’or a Oh Happy Day 2, i produïm discos com On és la Màgia de la Iaia, Paisatges de Tinta de Els Catarres, Sortir per la finestra de Marc Parrot i així fins a 20 discos.
Al 2014 vam creat un subsegell Dance per a autors catalans “MGD Records”.
Apostem per la producció amb disc de l’espectacle de “El petit Princep”.

Al 2015 traiem un dels discs mes valorats . premiats i amb més èxit de tota la música catalana . El disc “Big Bang” de Els Catarres, així com els nous discs de Obesses ( Millor disc per la crítica) Nyandú, Pepet i Marieta, Pantaleó XY, Carles Carolina….
També aquest any fem la primera join venture amb una multinacional, amb un jove de Igualada, que tota la crítica musical el situa com un dels valors mes emergents de tot Espanya i Europa. Amb L’ Enric Verdaguer, ja feia tres anys que estàvem treballant fort amb ell.

Lliurem un disc d’ Or per la segona temporada de Oh Happy Day . I traiem els nous disc de els guanyadors In Crescendo, Deudeveu , Geriona i Amarcor.
Aquest any fundem un nou subsegell amb molta il•lusió i futur: “PETITS MIRACLES” .
La filosofia que volem ajudar i donar sortida , aquells artistes que creiem que tenen un gran futur, qualitat per damunt i que potser no son de un circuit tant ”comercial”.
Amb aquest any hem tret les referències de PANTALEÓ i JULES
Contem també amb dos editorials pròpies: Música Global Edicions Musicals i Mass Edicions Musicals amb més de 8.500 cançons. De on a la vegada hem signat acords amb productores de TV per sincronies.

Cal afegir també el nostre departament de promoció de l’empresa, amb quatre persones destinades a aquesta funció (2 dedicades a la promoció en mitjans directes -TV, ràdio i premsa- i 1 destinada a promoció i búsqueda per Internet, telefonia i novies tecnologies, i una per Madrid).

N

otem un creixement i presència amb digital. I ens consolidem per segon any consecutiu com la cinquena companyia amb més tocades de radio de tota Espanya (comptant amb les tres multinacionals). Això fa que ens convertim en una discogràfica important amb la promoció dels nostres artistes. I tenint en compte que TOTES LES TOCADES SON EN CATALÀ
Creiem, sota la nostre humil opinió, que pràcticament tots els treballs dels nostres d’artistes enriqueixen el panorama i paisatge sonor del nostre país.

Alguns d’ells amb propostes per descobrir nous valors i emergents.
A on tant el públic com la critica han valorat l’esforç. Artistes com: Nyandú, Obesses, Pantaleó, Jules, XY, Carles Carolina …. etc
Altres com Gossos, Beth, Els Catarres, Marc Parrot , Miquel Abras, Quimi Portet, entre d’altres, són una part important dins l’espai sonor català.
Seguim sent membres de la Junta de Promusicae i Agedi a Madrid, i a la Junta de Apecat.
Hem notat un increment important amb l’ apartat digital.

La nostra distribució física la porta Sony Music i la digital Altafonte.
I seguim fent la distribució a mes de 80 centres de Bon Preu i Esclat de la música catalana.

Preferencias de privacidad
Nuestro sitio web utiliza tanto cookies propias, que son las enviadas a su ordenador y gestionadas exclusivamente por nosotros para el mejor funcionamiento del sitio web, como cookies de terceros, con la función de servirnos como herramienta de análisis de la interacción los usuarios con nuestra web, gracias a ellas obtenemos una información que puede ayudar a mejorar la navegación y dar un mejor servicio a los usuarios y clientes.