Lax’n’Busto

Lax’n’Busto

Els Lax´n´Busto es formen l’any 1986 al Vendrell. A principis del ’87 varen començar a fer actuacions en directe, més de 50 aquell any, decidint enregistrar una primera maqueta amb sis temes i posteriorment una segona amb set temes.

El ’88 es presenten al concurs de rock “Ciutat de Lleida” aconseguint classificar-se en un valuós 2on. lloc. També actuen a totes les sales de Barcelona que acullen actuacions (K.G.B. , Bikini, Zeleste,…).

El primer lloc aconseguit al concurs “Rockacció 88”, els permet de gravar la cara A d’un LP recopilatori junt amb d’altres grups.

El 1989 apareix el seu primer LP Vas a punt?…o què!!! i obtenen un dels videoclips del Departament de Cultura. El 1990 el videoclip amb la cançó “Tinc fam de tu” és guardonat amb el Premi Nacional al millor videograma creat per encàrrec.

Durant l’any 1990 les actuacions del grup van en augment, acompanyant a grups com Rosendo.  L’èxit del seu LP els permet de fitxar per la discogràfica Discmedi.

“Carme Flavià”, el nom d’una antiga professora d’un dels membres del grup, va tenir la genial idea de demandar-los per calumnies a la seva persona. La repercussió d’aquesta noticia va tenir l’efecte invers i va donar a la seva antiga companyia unes bones vendes i un alt índex de popularitat al grup. Finalment, el tema va haver de ser retirat del mercat per ordre judicial. El 1991 editen el segon LP Lax’n’Busto i graven el vídeo del tema “Miami Beach”. En aquest any efectuen un total de 50 concerts per tot Catalunya. El 1992 va començar amb la reedició del LP Vas a punt?… o què!!! sense la cançó “Carme Flavià”, prohibida. Son guardonats amb el 5ª Èxits d’Or Català i enregistren un mini CD i un Maxisingle titulat Inhurted;  a més els queda temps per composar i interpretar la banda sonora de la sèrie de TV3: “De Què Vas?” i el seu cantant, Pemi Fortuny, col·labora en la pel·lícula de Francesc Casanova “No et Tallis un Pèl”. Tanquen l’any realitzant el videoclip del tema “Per què ser gran”. El ’93 enregistren el seu tercer treball amb el nom de Qui ets tu? De quan en vendran en pocs dies 20.000 còpies i actuaran en mes de 50 concerts reduint per voluntat pròpia el numero d’actuacions en directe. Aquest disc és guardonat amb el Premi Sputnik al millor disc de l’any, premi compartit amb El Último de la Fila.

L’any 1994 preparen l’enregistrament del seu darrer treball d’estudi; alhora, reediten en format CD el seu primer LP Vas a punt?… o què!!! incloent-hi dos temes inèdits extrets del Rockacció 88. Aquest any realitzen mes de 40 actuacions en directe.

El 1995 surt al carrer el quart àlbum amb el títol La caixa que puja i baixa i comencen la gira de presentació que s’allargarà durant tot el 1996.

A la primavera del 1996 graven a l’auditori del Vendrell el seu darrer treball anomenat A l’auditori, un treball d’una gran qualitat, en format acústic. Comencen la gira Sanake Güeno 96-97. Aquest mateix any canvien de Management i s’incorporen a RGB Management.

 

 

1998,

 

Després d`una gira per locals de petit format, al gener del ’98 entren als estudis Aurha per a enregistrar el seu darrer treball discogràfic anomenat , sota la direcció de Marc Grau, l’enginyer de so Maurizio Tonelli i les programacions de Sergi Riera. El disc surt al mercat a primers d’abril i durant el primer mes es venen ja més de 18.000 exemplars, arribant a la xifra de 30.000 al mes de novembre ’98. Un disc que sens dubte marca un canvi en la trajectòria del grup, que sense deixar de ésser 100% Lax’n’Busto, obre un ventall de sonoritats i conceptes que transporten el grup cap al proper mil·lenni.

 

Dins la exitosa Gira Positiva, amb la qual presenten aquest darrer disc, formen part del cartell del Doctor Music Festival, el Senglar Rock de Prades, realitzen l’actuació més multitudinària del Mercat de Música Viva de Vic ’98 amb 16.000 persones retransmesa en directe per TV3. Es va perllongar durant 1999 atès l’aclaparador èxit de públic obtingut i els ha portat arreu de Catalunya, Balears, País Valencià, Catalunya Nord, França i finalment per terres de Galícia i Astúries.

 

 

2000, Llença’t

 

El disc Llença’t va ser enregistrat i mesclat als estudis Music Lan d’Avinyonet de Puigventós (Girona) durant els mesos de febrer a març de 2000, després d’una extensa pre-produccció que es portar a terme als estudis Tivoli del Vendrell. Els tècnics van ser Joan Trayter, Jordi Solé i Toni Castells, i el mastering el va realitzar Scott Hull als estudis Classic Sound de Nova York.

 

Després del magnífic , i d’una extensa i exitosa Gira Positiva durant dos anys, els Lax’n’Busto van començar el 2000 amb el repte de superar el seu anterior treball. Amb Llença’t, el grup va donar un gir seguint el camí de la seva pròpia evolució. A diferència del seu anterior disc, aquest cerca una personalitat més definida, un so més referencial i personal. Les dotze cançons de Llença’t són 100% Lax’n’Busto, però amb un estil més concret, amb un missatge musical més acotat dins dels paràmetres més essencials del grup. Un disc ple de matisos i detalls, on el rock més directe té un paper fonamental. El so és més present i els contrastos marquen una dinàmica molt àmplia. Les guitarres han recuperat la importància i la presència que al havien cedit davant els teclats. Les lletres són directes i alhora sensibles, parlant de sentiments ben diversos, com la vida mateixa amb la seva cruesa i la seva tendresa. Un disc de nivell internacional que va situar els Lax’n’Busto a dalt de tot del rock fet al nostre país amb vocació universal.

 

Llença’t va estar produït pel mateix grup amb la col·laboració de Xavi Fortuny, així com el disseny gràfic a càrrec de Pemi Fortuny. Ha comptat amb la col·laboració de Quimi Portet a la guitarra en dos temes i “quelcom més”, la guitarra també de Jordi Armengol, els teclats Hammmond de Jorge Rebenaque i els sintetitzadors d’Àngel Santiago.

 

L’any 2000 va ser per els Lax’n’Busto un any ple de concerts en el qual van obtenir 60 actuacions arreu dels Països Catalans, Alacant ,València i Balears.

Cal destacar l’actuació al Mercat de Música Viva de Vic en que el crit de “Llença`t” va fer embogir tota la plaça.

 

L’èxit de Llença’t va esperonar als Lax’n’Busto, que es van mostrar amb més forces que mai. Durant el 2001 van continuar oferint el seu directe, contundent i amb força a l’espera de treure un nou CD, el vuitè de la seva carrera.

Aquell any, els Lax’n’Busto van rebre els Premis Enderrock 2001 al millor grup, millor disc, millor cançó, millor videoclip i millor concerts. També els van atorgar el Premi al Disc Català de l’any 2000 per Ràdio 4 “Música sense fronteres”

 

 

2002, Elèctric Tour

 

Els Lax’n’Busto van tornar als escenaris amb el seu nou muntatge Elèctric Tour 2002, la gira més esperada d’aquesta temporada; un espectacle que no va deixar indiferent a ningú.

 

Després de l’èxit aconseguit amb les seves gires Gira Positiva i Llença’t en concert els Lax’n’Busto es van marcar el repte de millorar encara més el seu show en directe, incorporant un nou i espectacular muntatge de llum, so i efectes visuals combinat amb el seu repertori més elèctric.

 

El tòpic musical ens porta a pensar que sempre surt un nou disc i després es fa la gira de presentació. Les normes hi són per a trencar-les i en aquest cas els Lax’n’Busto van  experimentar, invertint l’ordre d’aquests factors; així doncs l’Elèctric Tour 2002 va ser el laboratori on els Lax’n’Busto van posar a prova les noves cançons que després van formar part del seu nou disc Morfina.

 

L’Elèctric Tour es va passejar durant el 2002 arreu de la geografia dels Països Catalans.

 

Elèctric Tour 2002: Un show que ningú no es pot perdre!”

 

2003, Morfina

 

Segons els components dels Lax’n’Busto, Morfina “ha estat el disc més difícil, ens ha costat més del que esperàvem”.

 

A continuació us reproduïm un text dels propis músics sobre el disc Morfina:

 

“Volíem un disc que aprofundís en la línia del Llença’t amb ritmes potents, canyero, efectista…Ho havíem parlat entre nosaltres i tot apuntava cap aquesta direcció…però no! El disc no ha volgut ser així!!

 

Probablement els temps que estem vivint han influït. Es possible que el moment vital de cadascú de nosaltres també hagi estat una de les causes…

….el cas es que ens ha sortit un disc més poètic, romàntic i sentimental que cap altre… i ens agrada.

 

Morfina parla dels sentiments, parla de passions, parla de por i de nostàlgia i, perquè no, també parla en broma.

 

Tot i que la elaboració de les cançons ha estat la més difícil, el procés de gravació ha estat més ràpid que els anteriors. Hem buscat una gravació el més sincera que fos possible a on el sentiment guanyes a la tècnica, on el cor guanyes a la perfecció, en definitiva, hem intentat traduir en música allò que les paraules deien, allò que volíem que MORFINA us digués a tots vosaltres.

 

En definitiva, aquest disc no pretén arribar i moldre. No pretén se un altre exercici del consumisme i la bogeria que estem vivint. Tan sols aspira a arribar al cor d’alguns de vosaltres. Res mes!

 

Hem decidit no introduir-hi cap fred codi antipirateria i el que oferim es un concert totalment gratuït el dia que vulgui i allà on vulgui a un de vosaltres enviant una butlleta que es troba a l’interior del CD. Un detallet simpàtic que encaixa amb la filosofia de Morfina.

 

Tant de bo us agradi tant com a nosaltres!”

La Història es repeteix, és l’etern retorn del mateix. Els pobles de la Grècia arcaica ho sabien molt bé, potser millor que nosaltres; per això van donar forma al mític Sísif, un personatge condemnat a l’inútil treball d’empènyer una enorme roca fins dalt de la muntanya, per veure com, un cop al cim, la roca queia inexorablement fins a  baix de tot. I així una i altra vegada.

 

   Els segles es van succeint i també nous Sísifs es van rellevant en l’estúpida cursa pel poder, per empènyer una pedra que tornarà a caure sense remei, malgastant el preciós temps de la seva existència i provocant mort i destrucció al seu voltant. Aviat els protagonistes actuals passaran de moda, deixant pas a altres noms vergonyants.

 

Però també nosaltres participem del mite i ens toca carregar la nostra pròpia roca. Veient que el nostre vot tan sols és un permís per a l’exercici de la tirania; veient la guerra, el dolor i el sofriment escampats arreu, només ens queda la pròpia veu per demanar:

 

Doctor, si us plau, morfina per a aquest món malalt!

Morfina, directa a la sang!”

 

Morfina es va gravar en tres setmanes a l’estudi d’en Jesús al Vendrell. Mesclat en setze dies a Musiclan pel Jordi Soler i masteritzat per Scott Hull a The Hit Factory (NYC), excepte “Si te’n vas”, masteritzat per Michael Schwabe a Monoposto (Düsseldorf).

 

El van produir els propis Lax’n’Busto amb l’ajut d’en Xavi Fortuny. “Hem intentat anar més enllà de la producció i es per això que no tan sols hem tocat cadascú el seu instrument natural sinó que de vegades els hem intercanviat, de vegades hem tocat instruments que no havíem tocat abans, tots hem fet de músic i de tècnic de gravació, etc…”, expliquen els músics.

 

Al disc hi van col·laborar un seguit de persones que van ser les perfectes per conduir la música dels Lax’n’Busto cap a l’estil que finalment Morfina té:

 

JOFRE BARDAGI  va cantar amb el grup i va col·laborar en la producció de les veus.

 

EDUARD FONT va tocar els teclats en la majoria de les cançons (en els crèdits del cd les veureu detallades)

 

ANGEL VALENTI va tocar la 2ª bateria a “És per tu” i “Com jo”.

 

XAVI LLOSES va tocar el Fender Rhodes a “Vas tot sol”.

 

PERE BARDAGI va fer l’arranjament i va tocar el violí i viola de “Fum”.

 

MANUEL M. DEL FRESNO va tocar el violoncel de “Fum” i, com que va ser un disc molt familiar  els cors de “Per una copa” els van fer el Vadi, el Jordi, la Yasmina, l’Elisenda, la Montse, el Xavi Porrata…

 

 

2004, Gira enregistrament disc en directe

 

Després de sis mesos de descans merescut, l’1 de juliol de 2004 els Lax’n’Busto van iniciar la  Gira 2004, que va servir per enregistrar el següent disc del grup, l’esperat disc en directe. Després de disset anys de concerts sense cap període de descans, es mereixien unes vacances, que van servit per tancar un cicle i començar una nova etapa molt il·lusionant pel grup. Coincidint amb l’extinció del contracte que els unia a la discogràfica Discmedi, el grup va decidir fundar la seva pròpia discogràfica per autoeditar els seus treballs. La millor manera per a iniciar aquesta nova etapa va ser enregistrar i posar en mans del seu públic allò que sempre els ha destacat com a banda que, sens dubte, són els seus concerts, i que va permetre posar al dia la seva dilatada trajectòria amb un concert significatiu del que han estat aquests disset anys damunt els escenaris. El nou disc havia de reflectir, d’una banda, el seu potent i enèrgic directe i, de l’altra, les millors cançons, que els han permès estar de forma constant entre els grups predilectes del públic. Prova d’això és la concessió dels millors premis 2.004–millor artista, millor disc, millor cançó i millor directe-, per votació popular de la revista Enderrock. També el Premi ARC 2004 al millor artista pop-rock.

 

Durant la Gira 2004, es van enregistrar diversos concerts, dels que es va extreure el material que forma part d’aquest disc en directe dels Lax’n’Busto. L’inici de gira va coincidir amb el Senglar Rock, el dia 1 de juliol de 2004.

 

Els Lax’n’Busto van avançar-se al procés de reconversió discogràfic, assumint de forma pròpia la responsabilitat d’edició dels seus propis treballs. Una forma de controlar directament tot el procés musical i de difusió de les seves creacions, amb plena responsabilitat tant dels continguts com dels dissenys i de qualsevol altre aspecte de difusió, comunicació i imatge del grup, a fi de garantir que tot el que arribi a mans del públic sigui cent per cent Lax’n’Busto. Aquesta ha estat la gran preocupació del grup als darrers anys, i fruit de les reiterades frustracions acumulades, va néixer aquest nou i propi projecte d’autoedició discogràfica, avalat per una regularitat i unes vendes envejables de tots els seus discos anteriors.

 

2004, Amb tu

 

El 29 de novembre va sortir a la venda l’últim disc dels Lax’n’Busto, Amb tu. Un disc enregistrat en directe que recull els grans èxits del grup. A més, per a aquesta ocasió tan especial, també s’ha editat un DVD amb un tractament cinematogràfic i documental sobre el grup, cançons extres i fotografies. El disc també inclou una cançó inèdita anomenada “M’acompanyaràs”. Més de 26.000 còpies venudes i diverses setmanes consecutives dins l’Afyve –la llista de discos més venuts a l’Estat espanyol- han superat totes les previsions del grup i demostren el seu bon moment.

 

Amb tu és la mostra més fidedigna de la potència del directe dels L’N’B i un recull de la seva trajectòria dalt dels escenaris, ara que acaben de complir divuit anys junts. Els Lax’n’Busto han estat sempre un grup de directe; la força que desprenen dalt l’escenari és la base de la espectacularitat dels seus concerts i de la perfecta sintonia amb el públic; no obstant aquesta especial predilecció pel directe, no ha estat fins ara en que els Lax’n’Busto s’han decidit a posar el seu directe en un CD i DVD: ara és el moment !

 

El material que forma el CD i el DVD ha estat enregistrat en els concerts del grup arreu de la geografia catalana durant la Gira L’N’B 2004.

 

L’agost d’aquest any els L’N’B han complert divuit anys, una majoria d’edat que celebren amb aquest directe de grans èxits i que tanca una etapa i n’obre una altra de nova. Ara arriben les ganes d’independència, de començar un nou camí. És per això que els L’N’B han creat una discogràfica pròpia, L’N’B Música. D’aquesta manera podran autoeditar els seus treballs i controlar de més a prop el missatge que volen fer arribar al seu públic. Per a aquesta ocasió, el disc s’ha coproduït amb Música Global Discogràfica.

 

El nou disc dels L’N’B es pot adquirir en dos formats. D’una banda, comprant el CD de manera individual, que conté divuit cançons; o bé comprant el pack de CD + DVD. En aquest DVD s’hi inclou una pel·lícula documental amb 21 cançons del grup, dues cançons extres, entrevistes i una galeria amb prop de 100 fotografies.

 

Llistat de Cançons CD  (18)

 

 1. Mai diguis mai a un mai
 2. Trepitja fort
 3. Més que la meva sang
 4. La meva terra és el mar
 5. Júlia
 6. Llença’t
 7. Pagès
 8. M’acompanyaràs
 9. Toc de Plor
 10. Amb Tu
 11. Cada Cop
 12. Una altra vegada
 13. Toca’m els ous Maria
 14. Miami Beach
 15. Ara
 16. Les nits del Liceu
 17. Per una copa
 18. Tinc Fam de Tu

 

 

Llistat de Cançons DVD  (21)

 

 1. Però Mai Tu
 2. Mai diguis mai a un mai
 3. Més que la meva sang
 4. Trepitja fort
 5. Mai més
 6. És per tu
 7. Una altra vegada
 8. Llença’t
 9. Qui ets tu
 10. Júlia
 11. M’acompanyaràs
 12. La meva terra és el mar
 13. Emiliano Zapata
 14. Les nits del Liceu
 15. Amb Tu
 16. Toca’m els ous Maria
 17. Ara
 18. Apareix-te a casa meva
 19. Miami Beach
 20. Per una copa
 21. Tinc fam de tu

 

 1. Toc de Plor  (extra)
 2. Cada cop (extra)
Promoció especial: Un concert dels L’N’B a casa teva

 

El 17 de juny els Lax’n’Busto van tocar per un públic molt especial a Vilanova del Vallès. L’escenari va ser la casa de l’àvia de l’Anna Ma. Alfons Casals, guanyadora del concurs “Un concert dels L’n’B a casa teva”.

 

Prop de 75 amics/gues i familiars de l’Anna Ma. van gaudir d’un espectacle en directe de més de dues hores de durada en que els Lax’n’Busto van desplegar tot el repertori, demostrant la seva potència i so contundents. En aquesta ocasió la proximitat amb el públic i el caliu que aquest va transmetre va ser una de les millors recompenses per al grup. Precisament la gira d’enguany, Amb tu, està dedicada a totes les persones que han acompanyat els del Vendrell i els han donat suport en aquests divuit anys de carrera. El programa “Els matins de TV3” de Televisió de Catalunya va emetre un reportatge el dilluns 20 de juny amb la presència, als estudis de Sant Joan Despí, de l’Anna Ma. i el seu avi.

 

El sorteig de “Un concert dels L’n’B a casa teva” es va fer el mes de maig entre les més de 700 butlletes originals rebudes, contingudes a l’interior del CD i DVD Amb tu dels Lax’n’Busto.

 

 

Els Lax’n’Busto, després de la bona experiència que van tenir el 2004 amb la iniciativa Un concert a casa teva que es proposava en l’anterior disc Morfina, tornen a donar a tots els seus seguidors la possibilitat de gaudir de ben a prop del directe dels Lax’n’Busto amb un concurs que s’inclou en el mateix CD i DVD Amb tu.

 

Bases de la promoció:

 

Saps que pots tenir un concert dels L’N’B a casa teva?

 

 • Els L’N’B tocaran on vulguis i el dia que vulguis (amb les limitacions que s’especifiquen més endavant)¬, si resultes guanyador/a del sorteig que es farà en directe en un mitjà de comunicació la setmana del 2 al 9 de maig del 2005, entre les butlletes rebudes fins al dia 2 de maig del 2005.

 

 • Podran optar al sorteig d’un concert exclusiu amb els L’N’B totes les butlletes originals contingudes a l’interior del disc dels L’N’B Amb tu. Retallar la butlleta i enviar-la a Lax’n’Busto, Apartat de correus 110 de 17190 Salt (Girona).

 

 

¬ El concert només podrà ser de caràcter privat, no obert al públic i sense cobrament d’entrada. L’assistència màxima del concert no podrà superar les 200 persones i el local d’un màxim de 150 m2. El propietari del local es responsabilitzarà de les obligacions legals establertes per espectacles. La data per a realitzar el primer concert serà pactada de comú acord durant els 60 dies posteriors al sorteig. El concert es realitzarà dins l’àmbit territorial dels Països Catalans (Catalunya, Balears, País Valencià, Andorra i Catalunya Nord).

 

2005, Gira Amb tu

 

La gira Amb tu és un petit homenatge al company més estimat i necessari del grup: el públic. Aquest darrer membre que s’incorpora cada nit i que finalitza dins del seu esperit els missatges de les cançons.

 

Una gira per gaudir de totes i cadascuna de les cançons que han construït al llarg d’aquests divuit anys de Lax’n’Busto. Una gira per emocionar-se, cantar i retrobar-nos amb la força que desprèn el grup a l’escenari. Una gira que els Lax’n’Busto volen compartir especialment amb tu.

 

L’inici de la gira és el 26 de febrer a Mallorca, una illa que el grup coneix bé després d’haver-hi fet una cinquantena d’actuacions al llarg de la seva trajectòria. És, doncs, com estar a casa, amb un públic incondicional i molt familiar. No hi podia haver un millor inici per a una gira que, de moment, ja té més d’una vintena de concerts confirmats arreu dels Països Catalans.

 

El disc “Amb tu” ja ha superat totes les previsions i ha estat un dels discs més venuts amb 26.000 còpies en dos mesos. També s’ha mantingut set setmanes dins la llista de treballs més venuts a l’Estat espanyol.

 

Aquest 2005, més que mai, els Lax’n’Busto són “Amb tu”!

Grans Èxits (DualDisc 2CD+DVD)

LAX’N’BUSTO (12. desembre 2005)

L’any vinent serà el del vintè aniversari de la formació del Vendrell. Gairebé dues dècades ben plenes de grans discos, concerts multitudinaris i un bon grapat de cançons que han esdevingut autèntics clàssics del rock fet a casa nostra i consolidat els Lax’n’Busto com  una de les bandes de referència de l’escena musical catalana.

Quan estem a les portes d’aquesta important fita a la carrera dels Lax’n’busto , sembla un bon moment per aturar-se, tornar la vista endarrera i fer balanç del que ha estat la trajectòria del grup fins ara. I això és, precisament, el que fa ‘Grans Èxits’, un doble àlbum i un DVD que captura per a nosaltres els passatges més brillants de l’extensa discografia de la banda.

El primer disc està enregistrat utilitzant el novedós sistema DualDisc que permet que una cara contingui pistes d’àudio com en qualsevol CD convencional (encara que en aquest cas les cançons estan enregistrades amb el sistema estèreo 5.1 que ofereix una impressionant qualitat de so) mentre l’altre cara està ocupada per un DVD. La vessant sonora conté catorze de les cançons més emblemàtiques de la banda (Llenca’t,Tinc fam de tu, Miami Beach…). El DVD, per la seva banda, inclou els setze videoclips del grup i el documental Lax’n’Report, realitzat per Televisió de Catalunya amb motiu de la publicació l’any 2002 de De Watt a Watt, la biografia oficial dels vendrellencs.

El segon dels discos de ‘Grans Èxits’ està dedicat a cançons que potser resulten menys conegudes pel gran públic però sense les quals no és possible tenir una visió realment acurada i precisa del que ha fet dels Lax’n’Busto una de les formacions més estimades del rock català. Es tracta en la seva major part de cares B de singles i preses acústiques de temes com Nen surt al carrer o No sé pas com que completen un recopil·latori tan extens com exhaustiu.

 

 

LAX’N’BUSTO GIRA 2006

 

 

El 30 d’agost del 1986 van fer el seu primer concert cuatre joves d’El Vendrell,aquest any 2006 celebren vint anys dalt dels escenaris.

 

20 anys de Lax’n’busto, vint anys de directes, vint anys de música…  En la gira del seu vintè aniversari la formació de El Vendrell fa una mirada enrera i recupera del fons de l’armari totes aquelles cançons emblemàtiques que havien sonat en els seus directes. Dues dècades ben plenes de grans discos, concerts multitudinaris i un bon grapat de cançons que han esdevingut autèntics clàssics del rock fet a casa nostra i han consolidat els Lax’n’busto com una de les bandes de referència de l’escena musical catalana.

 

Fes un glop,Nena, Cel del nord,Faran de tu un heroi, Tu ets la llum, No vaig triar o Vull Pau, aquesta última enregistrada en estudi el passat mes d’octubre, són cançons que han inclòs en el seu primer recopilatori, “Grans èxits” (Discmedi 2005), i que podrem tornar a gaudir en directe en aquesta nova gira. Un repertori canviant però sempre per emocionar-se, cantar i retrobar-nos amb la força que desprèn el grup a l’escenari.

 

 

Aquest 2006 ens porta una nova escenografia, que en determinades actuacions comptarà amb video-projecccions,realitzades en directe que faran dels concerts molt més que un espectacle musical.

 

L’inici de la gira és a Sant Pere de Riudebitlles, ben aprop de casa, amb un públic incondicional i molt familiar. No hi podia haver un millor inici per a una gira que, de moment, ja té més d’una trentena de concerts confirmats arreu dels Països Catalans.

 

L’anterior gira, “Amb tu”, va portar els de El Vendrell a fer una cinquantena d’actuacions per tot Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià, amb una molt bona acollida per part del públic.

 

Els Lax’n’Busto han estat sempre un grup de directe; la força que desprenen dalt l’escenari és la base de la espectacularitat dels seus concerts i de la perfecta sintonia amb el públic; tal i com queda palès en el seu CD i DVD en directe”AMB TU”. El material utilitzat per aquests treballs va ser enregistrat en els concerts del grup arreu de la geografia catalana durant la Gira L’N’B 2004.

 

Premis Enderrock!

 

Els Lax’n’Busto reben els Premis Enderrock 2006 a un dels millors grups pop-rock català de 2005 i a la millor portada pel disc Grans èxits. Però n’hi ha més….

 

També han entrat dins la llista dels millors: el directe, el disc Grans èxits, la seva web (www.laxnbusto.com) i el dvd musical.

 

Gira 2006, els vint anys dels Lax’n’busto, per celebrar-los junts!

 

El Perelló – Muro (Mallorca) – Palau d’ Anglesola – Avià – St Pere de Riudebitlles – Vilanova de Bellpuig – Prats de Lluçanès – Martorell – St Joan les Fonts – València – Lleida –Tàrrega – Salou Port aventura – Camp del Barça –Acampallengua (Mallorca) – Sta.Maria de Palautordera – Cornellà del Llobregat – Barcelona Pça de la Catedral – Mancor de la Vall (Mallorca) – Lleida SENGLAR ROCK – St. Vicenç de Castellet – Ripollet – Vic – Montbrió del Camp – St Celoni ACAMPADA JOVE – Vielha FESTIVAL PYRINÉE – Escaldes (Andorra) – Constantí – Linyola – Ribes de Fresser – Amposta – Sta Coloma de Queralt – Felanitx ( Mallorca) –  Vilanova del Vallès –  Calafell FESTA D’ ANIVERSARI 20 ANYS – Cambrils – Guissona – Benifallet – Riudarenes – Vandellòs – Alcalà de Xivert –

 

Salt LA MIRONA Concert fi de gira COMIAT PEMI FORTUNY

 

Pemi Fortuny, veu de Lax’n’busto durants vint anys,va oferir el seu últim concert com a cantant dels Lax’n’busto el passat 20 d’ Octubre a la sala La Mirona de Salt, ha plegat de la música per anar-se’n a Sierra leone per desenvolupar un projecte solidari com a cooperant. Els quatre membres del grup restants han decidit continuar endavant amb el projecte, i han reclutat un nou cantant, el manresà Salva R Alberch, amb qui aniran a Califòrnia a gravar el nou disc del grup.

 

 

 

LAX’N’BUSTO ESTRENA NOU CANTANT

 

A partir d’ara les cançons de Lax’n’busto les cantarà Salva R Alberch, solista i actor manresà de 29 anys, conegut pel seu paper d’Osman a Mar i Cel de Dagoll Dagom.

 

En Salva ja s’ha estrenat com a cantant dels del Vendrell amb la gravació de la versió “ els teus somnis”  de Sopa de Cabra que s’ inclou en un disc Tribut a Sopa de Cabra que inclou cançons interpretades per diferents grups i artistes d’ arreu com, Amaral ,Bunbury, Pedro Javier Hermosilla,Pereza,KenZazpi, Gossos,Beth i Jofre Bardagí entre d’altres.

 

Nou Cantant , Nou disc , Nova Gira

El 15 de Gener al 15 de Febrer Lax’n’busto crea l’Atlàntic per anar a gravar el que serà el seu nou disc. A Califòrnia i sota la producció de Sylvia Massi ( Red Hot chilli Pepper’s, System of a down, REM, Johnny Cash, Tool, Tom Petty, Björk),

El disc sortirà a la venda el 20 de Març i el grup oferirà un cicle de concerts de presentació a diferents sales de Catalunya a i a les Balears. Aquest nou disc inclourà una entrada per anar a veure al grup a una de les sales elegides per aquests concerts de presentació.

Llavors encetaran la gira d’estiu a partir de l’Abril.

0