Buhos

Buhos

Buhos és una de les principals referències festives de la música catalana, amb més de 500 concerts a l’esquena per tot el país. Amb Natura salvatge els de Calafell fan un salt qualitatiu en la seva carrera, apostant per melodies elaborades, lletres incisives i de denúncia i un treball precís del productor David Rossell.

El resultat és un disc coherent, sense fissures, orgànic, on l’ska rock més directe i els ritmes reggae són els protagonistes absoluts. L’oient habitual al so de Buhos els identificarà de seguida. El menys avesat a la seva música en descobrirà una relectura fresca del gènere que els ha vist créixer. A nivell temàtic, les lletres són una celebració de la vida, una invitació a passar-ho bé en companyia de la gent estimada, però que no defuig el compromís amb les causes per les que volen lluitar. Dir les coses pel seu nom, denunciar situacions injustes, protestar i condemnar comportaments egoistes són temes recurrents a tot el disc.

A Natura salvatge, Buhos ha comptat des del primer moment amb la complicitat de reputats artistes que han volgut sumar-se a la seva nova aventura discogràfica. Amistats que s’han forjat compartint escenari, backstage i sobretot, molts moments de fraternitat en aquelles hores noctures en què els animals salvatges estan en plena activitat. Parlem de Pulpul d’Ska-P (“Toca Hamelin”), Albert Pla (“El vaso”), Alguer Miquel i Marcel ‘Tito’ Lázara de Txarango (“Som una melodia”), Els Catarres al complet i Ferran Gallart d’Strombers (“180º”), David Rosell de Dept. i Brams (“Brama”) i el nou fenomen del reggae-folk festiu, els banyolins Germà Negre (“Volen guanyar”)

El 14 de gener es farà l’avançament del clip del tema “El Vaso”, composat a mitges entre Buhos i Albert Pla. Es tracta del primer lyric video publicat a terres catalanes, que és una variant de videoclip on les lletres de la cançó tenen tot el protagonisme. El primer antecedent de lyric video reconegut és el de la cançó “Subterranean Homesick Blues” que Bob Dylan va publicar al 1965. El primer lyric video pròpiament dit el firma Prince al 1987 amb la cançó “Sign o’ the Times“. Darrerament aquest gènere està molt d’actualitat gràcies al clip “Multi Viral” de Calle13.

Natura salvatge es podrà descarregar gratuïtament des del web www.buhosrock.com a partir del dia 16 de gener. I al mes de febrer, apareixerà l’edició física del disc, que editarà Música Global, i que coincidirà amb la presentació a Barcelona, el 22 de febrer a la Sala Music Hall.

0
Preferències de privacitat
Quan visiteu el nostre lloc web, pot emmagatzemar informació a través del vostre navegador de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí podeu canviar les vostres preferències de privadesa. Tingueu en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la vostra experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.